VT Animal - шаблон joomla Видео

КОНТРОЛЬНА РОБОТА №2 З ТЕМИ «МЕХАНІКА. ЧАСТИНА 2»

  КОНТРОЛЬНА РОБОТА №2 З ТЕМИ «МЕХАНІКА. ЧАСТИНА 2».   З метою оцінки рівня сформованості в здобувачів освіти ключових та предметних компетентностей з теми «Механіка. Частина 2. Динаміка та закони збереження в механіці» в групі №12 з професії «Кухар» був проведений урок контролю знань. Саме такі уроки перевірки вивченого допомагають учням розвивати уміння правильно розподіляти час під час виконання контрольної роботи, виховують самостійність у навчанні, навчають вмінню самостійно застосовувати правила,…

ПІЦА З КАРТОПЛІ ПО-ЗАКАРПАТСЬКИ

  ПІЦА З КАРТОПЛІ ПО-ЗАКАРПАТСЬКИ   Картопляна піца –це один із варіантів швидкого обіду або вечері. Це цікава знахідка для тих, хто любить картоплю і готовий шукати все нові способи її приготування. Кухар – це винахідник, який постійно перебуває в пошуку нових ідей, вміє поєднувати різні види сировини та готувати смачні страви. Саме тому, здобувачі освіти групи № 22 «Кухар» після вступного інструктажу майстра виробничого навчання, втілювали власні погляди та…

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НЕНОРМАТИВНОЮ ЛЕКСИКОЮ

  ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НЕНОРМАТИВНОЮ ЛЕКСИКОЮ   Третього лютого відзначають Всесвітній день боротьби з ненормативною лексикою. Цей день нагадує про культурні орієнтири, а також про те, що способи дорослих виражати свої емоції є прикладом для молоді. Сьогодні у групі № 32 з професії «Кухар» класним керівником проведено годину спілкування щодо «ненормативних» слів і фраз, які обмежують можливість ясно і грамотно висловлювати свої думки. На сьогоднішній день це, на жаль,…

АВТОМАТИЗАЦІЯ РОБОТИ ПЕКАРЯ

  АВТОМАТИЗАЦІЯ РОБОТИ ПЕКАРЯ   Першокурсники продовжують навчання з професії «Пекар, кондитер». Темою уроку виробничого навчання було «Приготування пшеничного тіста». На попередніх уроках виробничого навчання майбутні пекарі замішували тісто вручну. А на цьому практичному занятті вони вперше спробували автоматизувати процес тістомісильною машиною. Тістоміс – високотехнологічна машина, призначена для якісного перемішування тіста. Тістомісильна машина автоматизує процес замішування будь-якого виду тіста до стану однорідної маси, полегшуючи та пришвидшуючи роботу пекаря.  При проведені…

ОВОЧІ – ЦЕ СМАЧНО

  ОВОЧІ – ЦЕ СМАЧНО.   Учні групи №22 продовжують опановувати непрості прийоми кулінарного мистецтва. Вони дізнаються багато нового про овочі та гриби, та способи їх приготування. Смажені овочі готуються шляхом послідовного обсмаження в олії на сковороді. Вони – кращий овочевий гарнір до більшості других страв, з ним не зрівняються тушковані або запечені овочі. Багато хто думає, що страви з овочів це несмачно, оскільки більшість з нас звикли до страв…

БАГАТОГРАННІСТЬ ТВОРЧОСТІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

  БАГАТОГРАННІСТЬ ТВОРЧОСТІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ   Щороку 25 лютого всі ми вшановуємо пам'ять видатної українки – Лесі Українки – геніальної особистості, яка залишила в історії української літератури колосальний слід. ЇЇ біографію вивчають у кожному закладі освіти України, про неї говорять і пишуть.          Так, 2 лютого на уроці української літератури здобувачі освіти групи 22 з професії «Кухар» пригадали життєвий та творчий шлях української письменниці. Урок-повторення вивченого матеріалу був цікавим, наповненим…

РЕЄСТРАЦІЮ НА ЗНО-2021 РОЗПОЧАТО!

  РЕЄСТРАЦІЮ НА ЗНО-2021 РОЗПОЧАТО!   Щороку, з метою забезпечення прав осіб на рівний доступ до вищої освіти та оцінювання відповідності результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, державним вимогам, зовнішнє незалежне оцінювання проводиться з використанням технологій педагогічного тестування. Всього до складання ЗНО в цьому році допущено 58 здобувачів освіти,які закінчують наш заклад освіти. Попередньо з учнями проведено інформаційно-просвітницькі бесіди щодо процедури реєстрації та складання ЗНО у цьому…

МЕДОВИЙ «СПАРТАК»

  МЕДОВИЙ «СПАРТАК»   Свою назву тісто отримало завдяки різноманітним прянощам, які використовують для його приготування і надають особливого аромату готовим виробам. Дуже часто для приготування медового тіста використовують суміш прянощів що називається «букет» або « сухі парфуми» і складається з кориці, гвоздики, перця духмяного, кардамона та імбиря. Так на уроці виробничого навчання здобувачі освіти групи 33 з професії «Пекар, кондитер» вивчали технологію приготування медового тіста. Перед ними було поставлено…

«НАРКОТИКИ – ВОРОГ МОЛОДОЇ НАЦІЇ»

  «НАРКОТИКИ – ВОРОГ МОЛОДОЇ НАЦІЇ»   «Наркотики – ворог молодої нації» — під такою назвою проведено годину психолога з першокурсниками. Здобувачі освіти отримали інформацію, що собою являє наркоманія - це захворювання, яке виявляється у фізичній або психологічній залежності від наркотиків, непереборному потягу до них, що поступово приводить організм до фізичного і психологічного виснаження. Розглянули проблеми виникнення наркоманії , причини, стадії розвитку хвороби, спричинену вживанням ПАР. Практичний психолог акцентувала увагу здобувачів освіти на…

КРУТИ – БІЙ ЗА МАЙБУТНЄ

  КРУТИ – БІЙ ЗА МАЙБУТНЄ      29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва - символ героїзму та відданості українській державі й національній ідеї та водночас день національної трагедії. Щоб згадати про ці сумні події у ліцеї відбулись уроки пам’яті, бесіди, години спілкування “Понад сурмами вічність у сурми сурмить…”, історико-літературна конференція “Ми Вас…

«КРУТИ: ТРАГЕДІЯ ТА ПОДВИГ»

  «КРУТИ: ТРАГЕДІЯ ТА ПОДВИГ»   Саме така тема виховної годинисьогодні 29 січня в групі №33 «Пекар, кондитер», адже минає рівно 103 роки з часу страшної трагедії та великого подвигу українців під Крутами, колиюні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху. В цей день 1918 року на Чернігівщині недалеко відзалізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний схід від Києва,…

ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ

  ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ   «Організація і обслуговування» - тема уроку виробничого навчання групи № 32 з професії «Кухар». Відомо, що успіх того чи іншого закладу громадського харчування залежить не тільки від хорошої роботи кухаря, а й швидкого та якісного обслуговування. Вивчаючи дану тему, майбутні кухарі засвоїли основні правила обслуговування в їдальнях, кафе, барах, ресторанах. Завчили як правильно розкласти столовий посуд та прибори, попрактикувалися в складанні серветок. Виконали практичне завдання по…