VT Animal - шаблон joomla Видео

«ШАНУЙТЕ, І ЛЮБІТЬ РІДНУ МОВУ…»

«ШАНУЙТЕ, І ЛЮБІТЬ РІДНУ МОВУ…» «За українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни». Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою.           21 лютого традиційно у стінах нашого ліцею був відзначений Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови,…

РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ІРРАЦІОНАЛЬНИХ РІВНЯНЬ

  РОЗВ’ЯЗУВАННЯ  ІРРАЦІОНАЛЬНИХ  РІВНЯНЬ Вчитися,  діти  мої  любі,  треба  далі  і  далі,  раз  у  раз,  весь  вік Іван  Франко 21 лютого у ліцеї в рамках Тижня математики у групі №32 з професії «Кухар» проведено відкритий урок з математики на тему «Ірраціональні рівняння». Це був урок повторення вивченого та закріплення попередньо-отриманих знань методом розв'язування ірраціональних рівнянь основним способом. На уроці вдало поєднувалася групова, індивідуальна роботи та робота в парах. Здобувачі освіти…

НЕБЕСНА СОТНЯ. 10 РОКІВ. ПАМ’ЯТАЄМО…

  НЕБЕСНА СОТНЯ. 10 РОКІВ. ПАМ’ЯТАЄМО…      День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в України 20 лютого для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.    Здобувачі освіти закладу під керівництвом бібліотекаря взяли участь у пам’ятному заході та вшанували пам'ять захисників хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до меморіальної стели загиблим учасникам, які брали участь в подіях січня-лютого 2015 року на…

БІСКВІТНІ ТІСТЕЧКА «ВАЛЕНТИНКИ»

  БІСКВІТНІ ТІСТЕЧКА «ВАЛЕНТИНКИ»         Здобувачі освіти групи 23Б з професії «Пекар, кондитер» продовжили удосконалювати власні професійні навички з приготування бісквітного тіста та виробів з нього. Ось і сьогодні вони вивчали для себе зовсім нове, а саме, шифоновий шоколадний бісквіт, крем чіз і все це поєднали в бісквітних тістечках «Валентинках». Створюючи власноруч смаколики, юнаки та дівчата змогли порадувати та приємно здивувати своїх близьких та рідних.        Адже, кожен розуміє що,…

«КОРОЛЕВА ВСІХ НАУК»: ДО ТИЖНЯ МАТЕМАТИКИ

  «КОРОЛЕВА ВСІХ НАУК»: ДО ТИЖНЯ МАТЕМАТИКИ      Якщо запитати учнів, який предмет їм більш за усе подобається, то навряд чи більшість з них назвуть математику. Та насправді, математика не така вже й нудна. Вона присутня скрізь в нашому житті. З математикою ми зустрічаємося кожного дня на кухні, на вулиці, в магазині, в літературі.      З 19 по 23 лютого в закладі проводиться Тиждень математики. В рамках цього Тижня бібліотекарем…

МОЇ ЕМОЦІЇ, МІЙ НАСТРІЙ

  МОЇ ЕМОЦІЇ, МІЙ НАСТРІЙ Сьогодні з учнями 1-го курсу з професії «Пекар, кондитер» практичним психологом проведено тренінгове заняття на тему: "Мої емоції, мій настрій". Підлітки ознайомилися з впливом кольору на психологію і фізіологію індивіда. Як саме колір змінює настрій, приносить задоволення або відштовхує, підкреслює почуття. Учасники тренінгу, обравши картки різного кольору із певними емоціями, передавали їх мімікою і жестами, а інші - мали можливість спостерігати за зовнішніми виявами емоційних…

СТАЖУВАННЯ ТА ЗАСІДАННЯ ТВОРЧОЇ ГРУПИ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ПРОФЕСІЙ РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ

  СТАЖУВАННЯ ТА ЗАСІДАННЯ ТВОРЧОЇ ГРУПИ МЕТОДИЧНОЇ СЕКЦІЇ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ПРОФЕСІЙ РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ На базі Навчально-практичного центру сучасних технологій харчування та ресторанного сервісу Ужгородського вищого професійного училища торгівлі та технологій харчування 15 лютого 2024 року відбувся завершальний етап стажування майстрів виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників із професій офіціант, бармен. Слухачі удосконалили та поглибили професійні знання з використання методів траншування та фламбування…

НАЙПРЕКРАСНІШИЙ МОМЕНТ - ЦЕ БАЧИТИ ЩАСЛИВІ ОЧІ ДІТЕЙ!!!

  НАЙПРЕКРАСНІШИЙ МОМЕНТ - ЦЕ БАЧИТИ ЩАСЛИВІ ОЧІ ДІТЕЙ!!! Все велике починається з маленького, а відчуття особистого щастя часто починається зі здатності дарувати щастя іншим. Гарні емоції, частинку тепла та любові дарували сьогодні учням ліцею імені Тараса Шевченка з поглибленим вивченням англійської мови.  

ГОТУЄМО ДИВОВИЖНІ ЛАСОЩІ

  ГОТУЄМО ДИВОВИЖНІ ЛАСОЩІ «Анна Павлова» — десерт, названий на честь блискучої прими, примхливий і ніжний, потребує максимальної акуратності та зосередженості під час приготування. Сьогодні на відкритому уроці виробничого навчання наші випускники - група № 33 з професії «Пекар, кондитер» випікали повітряні ласощі з хрусткою скоринкою та ніжною серединкою — щось середнє між безе та меренгою. Під керівництвом майстра виробничого навчання створювали неймовірну красу й смакоту у вигляді дивовижних тістечок,…

ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ПРОФЕСІЮ

  ПРОДОВЖУЄМО ВИВЧАТИ ПРОФЕСІЮ Для одного таке блюдо - справжнє задоволення, для другого - можливість перекусити, а хтось любить перетворити дріжджове тісто в справжнє мистецтво. З першачками групи №13 з професії «Пекар, кондитер» було проведено урок виробничого навчання на тему «Приготування безопарного тіста»,де учні випікали хачапурі – по аджарськи. Хачапурі – смачна і ароматна випічка родом із Грузії, буває різних форм і видів. Готується дуже просто і швидко. Майбутні пекарі,…

УРОК З ПРЕДМЕТУ «УСТАТКУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧУВАННЯ» НА ТЕМУ: «ТІСТОМІСИЛЬНА МАШИНА МБТМ-140»

  УРОК З ПРЕДМЕТУ «УСТАТКУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧУВАННЯ» НА ТЕМУ: «ТІСТОМІСИЛЬНА МАШИНА МБТМ-140» Зі здобувачами освіти групи №13 з професії «Пекар, кондитер» на уроці розпочато ознайомлення із призначеннямтістомісильної машини МБТМ-140, вивченням її будови, принципу роботи УКМ, правил експлуатації та технічних вимог безпеки праці при роботі з нею. Викладач спецдисциплін Олена Петричко інформувала присутніх, що машина базова тістомісильна МБТМ-140 призначена для механізації процесу замішування дріжджового, пісочного, листкового, бісквітного тіста в кондитерських і…

РОЗУМОВИЙ ВИД СПОРТУ

  РОЗУМОВИЙ ВИД СПОРТУ Шашки – це розумовий спорт, який виховує у граючих волю, витримку, вміння далеко розраховувати, сприяє розвитку пам’яті. Сьогодні у закладі освіти в особистий залік змагалися здобувачі освіти групи №12 з професії «Кухар». Королевою шашок стала Аннамарія-Ліла Іван, 2 місце здобула Сніжана Фегер, а 3 місце посіла Ольга Янчик. Король шашок – Богдан Кіш, 2 місце – Максим Соломка, а 3-є – Дмитро Гевді. Змагання проводились у безпечному…